به گزارش خبرگزاری صداوسیم ا از لندن، یکی دیگر از اعضای حزب حاکم محافظه کار ضمن استعفا از سمت دولتی، نامه عدم اعتماد به نخست وزیر انگلیس را امضا کرد و شمار نمایندگان هم حزبی جانسون را که استعفای او را خواستار شده اند به ۱۹ نماینده رساند.
پس از گزارش خانم سوگری که بر زیر پا گذاشتن قانون قرنطینه در دفتر نخست وزیری صحه گذاشت، دور جدیدی از استعفاهای صاحب منصبان هم حزبی جانسون شکل گرفته است که تازهترین آن پاول هولمز معاون وزیر کشور انگلیس است.
او گفته از یافتههای تحقیق سو گری درباره برگزاری مهمانیها در زمان قرنطینه در دفتر نخست وزیر عمیقا ناراحت و از آنچه در حال وقوع است "شوکه و وحشت زده شده است".
نمایندگان هم حزبی جانسون که استعفای او را از سمت نخست وزیری و رهبری حزب حاکم محافظه کار خواستار شدند میگویند برخلاف ادعاهای جانسون نمیتوانند باور کنند که او حداقل از برخی میهمانیهای غیرقانونی که زمان اجرای قرنطینه سراسری در ساختمان نخست وزیری برگزار شد آگاه نبود.
گزارش خانم سو گری که مامور تحقیق درباره موارد نقض قانون قرنطینه در ساختمان نخست وزیری شد بتازگی و در پی تحقیق چهار ماهه پلیس انگلیس منتشر شد.
در بررسی و گزارش پلیس که با فشار نمایندگان مجلس و افکار عمومی انجام شد و در برخی رسانهها درز کرد آمده است ۱۲۶ جریمه برای ۸۳ نفر از اعضای دولت از جمله بوریس جانسون نخست وزیر، همسرش کری و ریشی سوناک وزیر خزانه داری به جرم زیر پا گذاشتن قانون قرنطینه صادر شد.
همزمان با افزایش درخواستهای درون حزبی برای استعفای جانسون او به خبرنگاران گفت: مطمئن است از حمایت کافی در میان اعضای حزب خود برای ماندن در سمتش برخوردار است.
با توجه به اینکه حزب حاکم محافظه کار به ریاست جانسون اکثریت کرسیهای پارلمان انگلیس را در اختیار دارد ظاهرا خیالش راحت است که خطر جدی متوجه او نخواهد شد.
درخواست یک نماینده دیگر پارلمان انگلیس برای کناره گیری جانسون
در خبری دیگر، یک نماینده دیگر پارلمان انگلیس از حزب حاکم محافظه کار از بوریس جانسون خواست استعفا دهد.
پس از کناره گیری پاول هلمز از سمت دولتی و رای عدم اعتماد به جانسون، اکنون باب نیل نماینده دیگری است که امروز استعفای نخست وزیر انگلیس و رهبر حزب حاکم محافظه کار را خواستار میشود.
باب نیل که نماینده جنوب لندن در مجلس عوام انگلیس از حزب محافظه کار است معتقداست تداوم ریاست جانسون بر حزب محافظه کار موقعیت این حزب را که توانسته بیش از یک دهه قدرت را در این کشور در دست داشته باشد به مخاطره انداخته است.
شماری از نمایندگان مخالف جانسون با اشاره به نتایج نظر سنجیها، از شکست در انتخابات آتی و واگذاری قدرت بیم ناکند.
این نماینده پارلمان انگلیس با انتقاد از برگزاری چندین جشن و میهمانی در ساختمان نخست وزیری در اوج محدودیتهای کرونایی و قرنطینه سراسری گفت: نمیتوان یک قانون برای کارکنان دولت و قانونی دیگر برای بقیه افراد جامعه داشت.
وی افزود: مردم انتظار دارند دولت به قانونی که خود وضع کرده پایبند باشد.
نماینده مردم جنوب لندن گفت: سخنان بوریس جانسون در جمع نمایندگان پارلمان در توجیه نقض مقرارت قرنطینه از اعتبار لازم برخوردار نبود و نتوانست او را قانع سازد.
براساس مقررات درونی حزب محافظه کار انگلیس، به منظور برکناری رهبر این حزب، اکنون باید دستکم ۵۴ نماینده با بوریس جانسون مخالفت کنند و به او رای بی اعتمادی بدهند که برای این اقدام بیش از سی درخواست کتبی استعفای جانسون از جانب نمایندگان حزب حاکم محافظه کار نیاز است.
پس از رسوایی برگزاری جشن و میهمانیها با نقض مقررات کرونایی در ساختمان و دفتر نخست وزیری، رهبران و نمایندگان دیگر احزاب بارها در مجلس از بوریس جانسون خواستند استعفا دهد، اما او با رد این درخواستها تاکید کرد به کار خود ادامه خواهد داد و از مخالفان خواست به جای پرداختن به این مسائل به مشکلات عدیده کشور توجه کنند.
براساس نظام سیاسی انگلیس هر حزبی که در انتخابات سراسری پارلمانی بیشترین کرسیهای مجلس عوام را از آن خود کند قدرت را در دست میگیرد و رهبران حزب نیز نخست وزیر میشود.